Uudised

.ee ja domeenindusega seotud uudised

Tagasi

2024. aasta tõi veebiaadressidesse Tartu ja laenuga seotud märksõnad

Alanud aasta on endaga kaasa toonud uued trendid registreeritud veebiaadresside nimedes. Maatunnusega .ee rahvusdomeeni aastane kasvuprotsent oli I kvartali lõpus 6,1% ning kokku registreeriti 9513 domeeni. Vaatame lähemalt, millised trendid on pead tõstmas registreeritud veebiaadresside nimedes.
2024. aasta tõi veebiaadressidesse Tartu ja laenuga seotud märksõnad

2024. aastal on populaarseteks veebiaadressides kasutatavateks märksõnadeks kujunenud maja, pood ja shop. Teisalt aga näeme, et varasemalt laialdast kasutust leidnud märksõnade kinnisvara ja est populaarsus on hakanud järk-järgult langema. Nimekirja esikolmik on jäänud endiselt sõnadele auto, eesti ja ehitus.

Esimeses kvartalis on hüppeliselt tõusnud märksõna “laen” kasutamine, mis möödunud aasta samal perioodil enda kohalolekut edetabeli eesotsas ei ilmutanud. See on ühest küljest märk aina rohkematest laenu- ja laenutusteenust pakkuvate ettevõtete tekkest, teisalt annab aimu eestlaste vajadusest nende teenuste järgi. Tõenäoliselt mängib siin rolli majanduse ning inimeste toimetuleku olukord.

Lisaks tuleb märkida, et kuigi veebiaadressides leiavad endiselt aktiivset rakendust Eesti kohanimed, on aasta esimeses pooles leidnud rohkem kasutust just Tartu. Seda tänu kultuuripealinna tiitlile, mida kasutavad enda digikanalites ja turunduses aktiivselt ära erinevad asutused ja ettevõtted. Aina rohkem kasutust on leidnud ka märksõnad teenus, digi ning mees.

Muutusi on näha ka varasemalt populaarsete märksõnade kadumises, nendeks on näiteks art, lill, elekter ja mets. Nende asemel on pead tõstmas aga airsoft, meister, food, ost ja AI. Populaarsemaks on saanud erinevad tehnoloogiaga seotud sõnad, kuid eelmisel aastal aktuaalsed olnud teemad, nagu elekter, on kaasmaalaste mõtteist praeguseks juba kadunud.

Uusi .ee veebiaadressi huvilisi on endaga toonud ka reserveeritud domeenide oksjonid. Nende raames oleme turule toonud mitmed Eesti koha- ning riikide nimedega aadresse, lisaks ühetähelisi ja numbrilisi domeene. Iganädalaste piiratud partiidena jõuavad oksjonile veel mitmed meeldejäävad domeenid, nende seas e.ee, l.ee ja x.ee.

Kokkuvõttes annavad veebiaadressides kasutatud märksõnad hea ülevaate ühiskonnas aktuaalsetest teemadest. Kuigi populaarsete märksõnade tipus on meile juba tuttavad sõnad, siis näeme, et kvartalipõhised muutused peegeldavad hästi uute ettevõtete ning asutuste tegutsemisvaldkondi. Maatunnusega domeeni aktiivne registreerimine näitab, et .ee on kaasmaalaste seas endiselt kõrgelt hinnatud.


Kommentaarid

Email again:

Veel uudiseid, sündmusi ja blogipostitusi